Om Halden Styrkeidrettslag

Halden Styrkeidrettslag (HSI).

Laget ble stiftet 25 november 1962 og het da Halden Vektløfterklubb og 14 personer tegnet seg som medlemmer. Treningen foregikk den første tiden på Os skole (pikeskolen) og fra 1966 i den gamle yrkesskolen i Tistedal. I 1974 fikk klubben treningslokaler på Remmen skole og fra 1984 egne lokaler i Skippergata tilfluktsrom. Navneskiftet til Halden Styrkeidrettslag skjedde i 1982 etter at klubben fra midten av 70-tallet fikk fram flere styrkeløftere på krets og nasjonalt topp-nivå, mens det kun var få personer som trente vektløfting. Fra samme år ble det bestemt at klubben kunne ta opp damer som medlemmer, og av totalt 104 medlemmer dette året var det 30 damer. Lagets medlemmer gjorde en imponerende dugnadsinnsats fra 1984 og flere år framover ved å innrede treningslokalene i Skippergata tilfluktsrom. Laget lånte penger av Halden Idrettsråd og la ned mange tusen dugnadstimer for å bygge opp det anlegget man ser i dag. 

Med større plass og mer treningsutstyr vokste medlemsantallet fra ca. 100 til ca. 250 medlemmer på få år og de sportslige prestasjonene er imponerende med en rekke norske mesterskap og også internasjonale titler med bl.a. en junior Europamester i styrkeløft (Jan Erik Christiansen i 1991).

HSI har i dag et treningsanlegg i Skippergata tilfluktsrom med 3 treningssaler på til sammen ca. 400 kvm pluss romslige garderober, dusjanlegg og badstuer for begge kjønn. I tillegg er det solrom, klubbrom og en lang korridor med trimsykler, tredemølle og sittegrupper. Treningsutstyret er omfattende med både faste treningsmaskiner og løse vekter. Dessuten er det mange internasjonale styrekløftstenger med skiver, benker og knebøystativer for de som satser på styrkeløft.

Treningstilbudet i HSI er variert med utstyr for både trimmere, seriøse styrketrenere og konkurranseløftere. Majoriteten av medlemmene er trimmere, da HSI er et billig og godt alternativ for trening på dyre helsestudioer. Nye medlemmer blir tatt imot av egne trenere 2 ganger i uka, og nedre aldersgrense for å melde seg inn er 14 år.

Installasjonens adresse er Skippergata 11 - 1767 Halden
Telefon: 69 18 56 66

Arnulf Wahlstrøm
Formann

Ren Utøver

Antidoping Norge presenterer Ren Utøver. Et e-læringsprogram for utøvere og støtteapparat. Deltakerne vil etter endt kurs bli sertifisert.

Se her for informasjon!

Løfteskolen

Neste Stevne(r)

 

Sandnes AK
NM med utstyr

14-15. September


Halden SI
Klubbstevne

25. september (onsdag)


Høland IUL
RM styrkel. m. og u. utstyr

9-10. november


?
NM styrkel. m. utstyr U/J/V

15-17. november


Halden SI
Klubbstevne

6. desember (fredag.)

Sammen mot doping